joi, 7 ianuarie 2010

Atentie la bauturi. Coli e in toate!




Cercetatorii de la Universitatea Hollins din SUA au ajuns la concluzii surprinzatoare dupa ce au examinat compozitia bacteriana a bauturilor de la dozatoare. In acestea sunt prezente inclusiv bacterii de origine fecala.

Studiul a inclus dozatoarele de bauturi racoritoare si apa de la 20 de dozatoare cu autoservire si de la 10 cu servire. S-a efectuat si un studiu follow up, in cadrul caruia s-a studiat flora bacteriana din 27 de bauturi provenind din noua dozatoare.

Desi nici una dintre bauturi n-a fost sub standardele obligatorii ale apei potabile din SUA, s-a descoperit o populatie bacteriana de tip Coli in 48% dintre bauturi. Bacteria Coli, care in mod normal se regaseste in fecale, poate sa cauzeze infectii ale cailor digestive si urinare.

Mai mult de 11% dintre bauturi au continut Escherichia coli, iar 17% Chryseobacterium meningosepticum. Alte tipuri de bacterii identificate au fost Klebsiella, Staphylococcus, Stenotrophomonas, Candida si Serratia.

In urma unui test, a reiesit ca cele mai multe bacterii s-au aratat rezistente la macar unul dintre cele 11 tipuri de antibiotice folosite.

Studiul complet poate fi consultat aici.

Noroc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu