vineri, 8 ianuarie 2010

SUA: H&M si Wal-Mart, criticate ca distrug hainele nevandute in loc sa le doneze saracilor



Doua dintre cele mai mari lanturi de magazine din Statele Unite, H&M si Wal-Mart, au fost criticate ca arunca la gunoi sau distrug stocurile de imbracaminte si incaltaminte nevandute, transmite New York Times. Povestea a iesit la iveala dupa ce o studenta din New York a descoperit mai multi saci de haine la lazile de gunoi din apropierea magazinelor.

La inceputul lunii decembrie, Cynthia Magnus a descoperit 20 de saci de haine langa un magazin H&M din Manhattan. De asemenea, sute de produse ce purtau eticheta lantului de magazine Wal-Mart au fost gasite la cateva strazi distanta.

New York Times precizeaza ca, in loc sa le doneze organizatiilor caritabile, companiile au decis sa le arunce la gunoi, facandu-le mai intai inutilizabile. Astfel, produsele de imbracaminte au fost taiate, manecile hainelor au fost rupte iar pantofii au fost intepati pentru a nu putea fi purtati.

Magnus a povestit cum a descoperit "manusi la care se taiasera degetele", "ciorapi de iarna si pantofi de piele care fusesera intepati cu foarfecele", in timp ce "jachetele pentru barbati fusesera taiate si ele".

Un purtator de cuvant al companiei Wal-Mart, Melissa Hill, s-a declarat "surprinsa" ca aceste produse au fost gasite pe strada, sustinand ca, in general, compania doneaza hainele nevandute organizatiilor caritabile. La randul sau, compania H&M a dat publicitatii un comunicat in care promite ca nu va mai distruge hainele la magazinul din Manhattan sau la alte locatii. "Nu se va mai intampla", a spus purtatoarea de cuvant, Nicole Christie, adaugand ca produsele vor fi donate.

The New York Times a scris ca aceasta politica este "risipitoare si trista", avand in vedere ca o treime din populatia orasului este saraca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu